Rehabilitering

Vi skräddarsyr ett personligt upplägg för varje häst.
Det finns stora valmöjligheter för just Din hästs bästa:

Konvalecent/rehab för skadade hästar eller hästar som ska sättas igång efter lång vila.
Återförsäljare av Biolight och Equitop-produkterna
Hästpensionat

Vi kan erbjuda förstaklassig rehabilitering av din häst. Vi har skrittband(horsetrainer), Biolight, samt solarium för att öka hästarnas välbefinnande och påskynda läkningsprocesser. Hästarna behandlas varje dag med Biolight och tillsammans med bra ridning så får jag hästarna att på ett skonsamt sätt komma tillbaka till sitt arbete snabbare och de blir även starkare och mer hållbara.
Stallet är ljust och luftigt med öppningsbara fönster vilket gör att hästarna kan stå och titta ut. Skönt för de som eventuellt måste stå på box dygnet runt.
Hästarna kan vistas i gräshagar i varierande storlekar med elstaket samt dränerade grushagar med rejäla trästaket.
Ridbanan och ridhuset på gården är 22x60m och har ett mycket bra underlag.
För hästarnas välmående har vi ett nära samarbete med några av Sveriges bästa veterinärer samt Equiterapeut. Jag är dessutom återförsäljare åt Biolight.

Horsetrainer / skrittband

En fantastisk träningsmaskin som verkligen tränar upp hästarnas muskelatur och då framförallt rygg,bakdel samt bogparti. Det går att ställa in ett flertal olika program vilket gör att det verkligen går att träna olika hästar på olika sätt. Det går att ställa maskinen så att hästarna går i intervaller i backträning. Ur ett uppbyggnadsperspektiv så är det helt suveränt att kunna få hästen att jobba på ett slät,bra underlag och att den går rakt fram hela tiden utan att belasta sig snett eller felaktigt.

Om du har en häst med svag ryggverksamhet eller svag bakdelsaktivitet så är det träningssätt mycket effektivt. Det samma gäller för skadade hästar som under sin skadeperiod eller rehablitering skall skrittas. “Internationella veterinärkongresser har testat den här alternativa träningsmetoden noggrant och säger:Det är en perfekt lösning för uppbyggnad av hästens ryggverksamhet,bärförmåga och balans. Det har visat sig att minst 75% av ryggverksamheten förloras när sadel och ryttare kommer upp på hästen.

Vidare visar mätningar att hästen efter flera månaders boxvila är återupptränad inom loppet av tre veckor.”

Utdraget hämtat från Horse Trainers hemsida.

Vi har även solarium från Horse Trainer för att öka hästens välbefinnande!